Een brief aan Mister/ Miss Corona…

Ik wilde beginnen met “Beste Mister/ Miss Corona” aangezien ik in eerste instantie ook niet weet of u een hij of een zij bent. Echter vind ik u niet best en wil ik u al helemaal niet vousvoyeren! Ik begin daarom opnieuw…

“Hallo vervelend virus, mag ik je even storen in jouw dagelijkse taak de hele wereld op zijn kop te zetten? Ik wil je namelijk een paar vragen stellen. Vragen die denk ik iedereen zich wel afvraagt…

Wat kom je doen? Wat is jouw doel? Waar kom je vandaan en vooral wanneer ga je weer weg? Je hebt de wereld van miljarden mensen op zijn kop gezet! Oma’s die alleen sterven en hun kleinkinderen niet meer kunnen zien, zoveel mensen die een verschrikkelijke dood sterven door simpelweg te stikken, mensen die nu in angst leven, niet meer op straat durven en opgesloten zitten in hun huis. Geen leven meer door angst, paniek en sommige ook zonder inkomen. Niet wetend hoe lang jij hier nog zal blijven ronddwarrellen…

Meestal ben ik niet zo direct, maar jou haat ik echt! Ik haat je zoals ik nog nooit iemand gehaat hebt! Mijn leven staat stil nu, ben bang en ondanks dat ik gelukkig nog mijn kat heb die mij troost biedt en ik dagelijks bid en mediteer; toch zal mijn leven nooit meer hetzelfde zijn. Van mij niet, maar ook dat van miljarden anderen lieve mensen over de hele wereld die jou absoluut niet verdienen!

Verpleegsters die met gevaar voor eigen leven dag en nacht nu aan het werk zijn, een minister die overspannen flauwvalt, kinderen die huilen omdat ze bang zijn om dood te gaan…Waar ben ik in beland?

Het voelt alsof ik op een ochtend ontwaakte en in een bad movie wakker werd…In een hele andere wereld. Een wereld die jij veroorzaakt hebt en nog aan het kapot maken bent!

Maar weet je, jij vervelend virusje, gelukkig houd ik hoop en zul je ons niet snel klein krijgen. Mensen verbroederen in moeilijke tijden, helpen elkaar. Jammer hé? Families die quality tijd nu met elkaar doorbrengen en jongeren die hun perfecte leventje van vroeger meer gaan waarderen.

Tuurlijk door jou leven wij nog steeds in angst en wellicht haal jij daar wel jouw voldoening uit, jij zielig virusje. Echter wij geven niet op! Hoop, liefde & een beetje geluk…dat is alles wat een mens nodig heeft. Dat bewijst deze crisis wel weer! Daarvoor wil ik je dus nog wel bedanken…dat je mij hebt leren waarderen waar het eigenlijk in het leven om draait…

Wij houden vol ook al denk je wellicht dat je al gewonnen hebt! Wie denk je eigenlijk wel dat je bent?

Ik bid tot God dat wij snel een medicijn vinden en eindelijk van je af zullen zijn want ik walg van je! Je hebt totaal geen respect voor de ouderen van vandaag, je maakt kinderen bang, ontneemt mensen hun vrijheid en de hele economie heb je kapot gemaakt! Ga je schamen vervelend virusje!

Maar ik waarschuw je…we zitten je op de hielen…En mocht die dag er eindelijk komen dat wij jou te pakken hebben (en hopelijk komt die dag snel!), dan beloof ik je en kan ik je garanderen dat de hele wereld een toost brengt op jouw ondergang!

Ik groet je hatelijk, met de meeste minachting die iemand ook maar kan voelen in zijn hart….! “

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *