Stress om Corona? Blijf thuis en ga mediteren!

De hele wereld is in de ban van het Coronavirus. Het maakt niet uit waar je je op dit moment ook begeeft. Je hoort of ziet niets anders meer op tv en/ of om je heen. Ik moet eerlijk toegegeven dat ik het in eerst instantie allemaal maar een beetje paniekzaaierij vond. Waarom zoveel heisa om een ‘klein’ griepje?

Inmiddels heb ook ik nu stress om het virus en het hele gebeuren er omheen. Nu ik weet dat het niet zomaar een griepje is, er zoveel mensen al aan zijn doodgegaan en het ontzettend besmettelijk is, knijp ik hem toch ook wel een beetje. Nou ja, zeg maar gerust dat ik het allemaal nu toch ook wel erg eng begin te vinden….

En tuurlijk, er sterven per dag meer mensen aan de gewone griep wereldwijd of aan HIV dan aan het Coronavirus, maar dit virus is zo onbekend nog dat het ook mij wel beangstigd. Je weet niet wat het met je lichaam doet en of je er na genezing wellicht nog een nasleep aan over houdt ook…

Ik probeer nu dus mijn weerstand zoveel mogelijk te versterken en ook de nodige maatregelen te nemen:

  • Veel groenten en fruit eten (altijd al verstandig om te doen uiteraard!);
  • Genoeg slapen;
  • Handen wassen, handen wassen, handen wassen;
  • Heel veel water drinken (er wordt beweerd dat het virus via je keel je lichaam in sluipt. Wanneer je veel drinkt zouden de virusdeeltjes in je maag terecht komen in plaats van in je longen en door het maagzuur sterven…)
  • Gember theetjes met citroen de hele dag door;
  • Extra Euchinacea forte en vitamine C slikken;
  • Yoga elke morgen en mediteren…!

Wellicht helpt het allemaal uiteindelijk helemaal niets, maar het geeft mij wel een geruster gevoel….Vooral het mediteren…Het laat mij relativeren en geeft mij mijn rust terug. Het geeft mij het gevoel dat alles wel goed komt zolang je lichaam en geest maar in balans blijven. Laten wij hopen dat ik gelijk krijg!

Voor nu wens ik jullie in ieder geval ondanks alles toch een heel fijn weekend! Ga hamsteren (rijst, pasta, water en vergeet ook geen eten voor je huisdier in te slaan), blijf daarna lekker binnen met een goed boek en daag je geest uit. Pak een matje, doe lekker binnen in je eigen woonkamer aan yoga en mediteer. Probeer te ontspannen en de tijd die je nu over hebt nuttig te gebruiken.

Hopelijk tegen de lente (het liefst nog veel eerder uiteraard) is het virus weer overgewaaid. Tot die tijd laten wij elkaar steunen, hoop houden en goed voor onszelf zorgen! Grote dank ook aan alle mensen uit de zorgsector en sterkte voor onze oudere generatie en mensen in het onderwijs (en de kinderopvang)! Jullie zijn kanjers!! Stay safe friends!

Namasté!

PS: Waarom hamstert iedereen eigenlijk nu zoveel wc papier??? Ik weet niet hoor, maar dat zou ik nou echt niet prioriteit nummer 1 vinden. Mijn kont was ik desnoods wel met water of ik pak een natte oude handdoek die ik daarna weggooi haha. Ik zou eerder voor eten gaan en flessen water of tandpasta en douchegel ofzo…maar ja…ligt wellicht aan mij 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *