10 dingen waar ik, maar ook jij op kan besparen!

Zoals jullie weten ben ik al een tijdje aan het schrappen in mijn vaste lasten. Hoe meer ik schrap, hoe meer ik kan sparen namelijk en hoe sneller ik mijn doel kan bereiken om naar Ibiza te verhuizen! Doe je mee? Hieronder een overzicht van 10 dingen waarop je sowieso al honderden euro’s per jaar kan besparen!

1.Sportschool
De maand oktober is alweer voorbij, dus mijn challenge om geen spullen meer te mogen kopen ook. Gelukkig maar, anders had ik deze twee leuke nieuwe speeltjes niet kunnen kopen. Speeltjes die mij heel wat euro’s per jaar gaan schelen voor de sportschool en waarvoor ik niet door de regen naar buiten hoef! Ik heb namelijk een barbell & een step aangeschaft! Bodypump @ home dus vanaf nu! Geen zin in bodypump? Koop een yogamat en ga aan yoga doen thuis! Of wat dacht je van een mini-stepper? Liever buiten sporten? Ga lekker rennen door het bos of een lange wandeling maken! Super gezond en het kost je geen 200 euro (als het niet meer is zelfs!) per jaar!

75419001_10156925065658722_5947715319031136256_n

2. Ga voor een sim-only abonnement
Het is beter te sparen voor een telefoon en er dan één aan te schaffen of gewoon je oude telefoon die nog goed is te gebruiken, dan om een duur abonnement aan te schaffen van meer dan 45 euro’s per maand! Je hebt namelijk al een sim-only abonnement met onbeperkt bellen en internetten voor maar 15 euro! Check bijvoorbeeld is op de site van Youfone. Je belt dan gewoon met het KPN netwerk, maar dan veel goedkoper!

3. Neem een abonnement op de bibliotheek
In plaats van steeds nieuwe boeken te kopen, kan je beter een abonnement op de bieb nemen. Elke week weer een heerlijk boek lezen voor slechts 33,50 per jaar! Dat zijn gemiddeld de kosten voor slechts twee boeken wanneer je ze in de winkel zou kopen!

4. Ga koken en neem koffie mee van huis!
Koop niet meer op het station een koffietje voor onderweg, maar koop een superleuke thermofles die je tegenwoordig in allerlei kleuren en maten hebt en vul deze ‘s ochtends met je eigen verse koffie! Neem een appel mee voor na werk, zodat je je trek kunt stillen tot je weer thuis bent. Zo ben je niet geneigd onderweg wat te halen of snel wat te bestellen wanneer je thuis komt! Scheelt je in kosten en in kilo’s! En zeg nou zelf, het is toch best romantisch om ‘s avonds lekker samen te kokkerellen?

5. Zeg je abonnement voor kabel tv op! 
Kijk jij ook nog alleen maar series op Netflix en eigenlijk nooit meer gewone tv? Waarom dan niet gewoon je tv abonnement opzeggen? Je kan altijd nog programma’s terugkijken op Youtube toch mocht je nou echt iets graag willen zien/ terug zien.

6. Creëer je eigen thuis bios!
In plaats van op een zaterdagavond naar de bios te gaan is het wellicht ook is leuk om lekker thuis te blijven en heerlijk op de bank filmpjes te kijken. Kaarsjes aan, theetje of wijntje erbij en genieten maar! En dat lekker gewoon in je pyama als je dat wilt! Geen gedoe met tijden. Je kijkt gewoon wat je wilt, wanneer je wilt en de chips is van de supermarkt en dus geen 5 euro of iets dergelijks per stuk!

7. Maak je december cadeautjes is een keer zelf!
Hoe leuk is het om een zelfgemaakt cadeau te krijgen of te geven? Die liefde die in het maken van het cadeau gaat, daar draait het toch om in deze feestmaand? Op Pinterest kun je heel veel inspiratie op doen om een geweldig cadeau te vervaardigen die bij een ieder in de smaak zal vallen!

8. Koop is een jaar lang geen nieuwe kleding!
Echt! Je hebt genoeg kleding! Dat weet ik haast wel zeker! Tuurlijk, wanneer een broek kapot gaat dan kan je een ander paar kopen. Echter kan je ook proberen deze te laten maken toch? Of die andere paar broeken eerst verslijten voordat je een nieuw paar koopt? Vaak kopen wij zomaar impulsief kleding omdat ze in de aanbieding zijn of omdat wij er zomaar spontaan langs lopen in de winkel. Zonde! Denk aan mijn vorige blog! Plan bedenktijd in voordat je iets koopt! Vind je het na een maand nog leuk? Dan go for it!

9. Meld je af voor reclame en folders!
Ik weet het, niets is zo leuk als door aanbiedingen en folders heen bladeren onder het mom van ‘alleen maar even kijken’. Echter is de kans groot dat je dingen ziet waarvan je het bestaan wellicht niet eens wist, maar nu ineens heel graag wilt hebben! Niet de bedoeling uiteraard wanneer je geld wilt besparen! En aan aanbiedingen als 4 aftershave voor 2 euro als je een vrouw bent of een vriend hebt die een heel ander merk gebruikt heb je dus ook helemaal niets! Dus niet kijken en niet kopen is mijn advies!

10. En zo weet ik nog wel tig andere tips 🙂 

 • Google de goedkoopste zorgverzekeraar! Zo aan het eind van het jaar is het misschien best de moeite waard om te kijken of een overstap je euro’s in de maand kan schelen!
 • Gebruik je je huistelefoon nou echt nog wel? Hup weg met dat abonnement!
 • Wist je dat je een spa-dag ook best thuis kunt creëer? Best gezellig ook! Badjassen aan, theetje erbij, maskertjes op doen, beetje yoga at home & diverse crèmetjes proberen. Heerlijk toch! En als afsluiter een heerlijk voetenbadje uiteraard;
 • Ook op boodschappen kan je bezuinigen zoals je hebt kunnen lezen in mijn vorige blog CHECK BLOG;
 • Stop met roken en/ drinken! Gezond voor lichaam, geest en portemonnee 😉
 • Verkoop je auto en pak de fiets of ga lopen. Zelfs een abonnement op het ov is vaak goedkoper dan een auto wanneer je alle verzekeringen, onderhoud en andere kosten mee berekend;
 • Denk je nou echt dat het water uit een pak gezonder is dan uit de kraan? Het komt vaak uit dezelfde grondlaag uit Utrecht. Dus zonde om al die flessen plastiek te kopen! Je helpt het milieu er zeker niet mee, maar voor jezelf heeft het ook niet echt een meerwaarde!
 • Meer tips? Check onderstaande sites maar is en ga ook besparen! Houd geld over in de maand om te sparen voor je einddoel of om andere leuke dingen te gaan doen waar je blij van wordt!

Links

 • https://www.consumentenbond.nl/budgetteren/bespaartips
 • https://www.porterenee.nl/besparen/10-x-besparen-zonder-minder-leuk/
 • https://grnunited.nl/geld-besparen-door-minimalisme-10-dingen-die-ik-niet-meer-koop/
 • https://sochicken.nl/besparen

Fijn weekend allemaal! Namasté!

Reacties

 1. I just couldn’t leave your website before suggesting that I
  actually enjoyed the standard info an individual supply for your visitors?

  Is going to be back regularly in order to check up on new posts

  Feel free to visit my page: Royal CBD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *