Wat maakt jou op deze druilerige herfst maandagavond weer helemaal blij?

De regen lijkt maar niet op te houden de afgelopen weken. Het komt met bakken uit de lucht vallen en eigenlijk ben ik het nu al wel een beetje zat aan het worden! En niet zozeer door het weer zelf, maar meer met wat het met ons mensen doet…

Zoals de meesten van ons vrolijk worden wanneer het zonnetje weer een beetje begint te schijnen ergens in maart, zo chagrijnig kunnen sommige mensen worden wanneer het zulk weer is als vandaag. Men is eerder geïrriteerd, moe, prikkelbaarder…Ik merk het op werk, in het ov en in winkels. Zijn wij dan zo beïnvloedbaar door een beetje regen people?

Screenshot 2019-10-21 at 19.45.18
It’s just a bad day, not a bad life! Remember that!

Men zegt vaak tegen mij: ‘jij lacht altijd, bent altijd vrolijk.’ Niets is echter minder waar. Oei wat kan ik chagrijnig zijn soms, maar het is meestal wel van korte duur en het komt sowieso niet echt door het weer dan.

Ik houd juist wel een beetje van de herfst eerlijk gezegd. De mooi bruin, oranje gekleurde bladeren aan de bomen.  Lange herfstwandelingen door het bos. De wind die buiten guurt terwijl ik binnen lekker aan een warme choco zit en het getik van de regen tegen mijn ramen hoor. Mijn verjaardag die er dan ook weer aan staat te komen. Lekker pyamaatje en pantoffeltjes aan na een lange harde werkdag. Verwarming lekker hoog (sorry, ik weet het, dit is niet echt besparend bezig zijn. Echter ben ik zo een kou kleun dat ik dit gewoon te fijn vind om het te laten. Daar bespaar ik dan ook niet op)

Maar wat mij echt oprecht gelukkig en blij maakt na een lange werkdag is een kopje van mijn mooie lieve witte kater, Mister Snowball, die mij al bij de deur met gespin opwacht. Lekker knuffelen en op de bank met een kop thee genieten van een rustmomentje samen. Regen, wind, sneeuw, zon….Elke avond weer! Daar word ik vrolijk van! Mijn reddertje in moeilijke tijden toen ik Lady zo intens miste en verdrietig was. Mr. Snowball is voor mij dan ook het zonnetje in mijn huis dat mij ook elke dag weer doet glimlachen.72429848_449147749061795_5442213233253416960_n.jpg

En hoe zit dat bij jou? Wat kan jou weer blij maken? Je hond die je al kwispelend bij binnenkomst bespringt? Je geplande vakantie die er binnenkort aan zit te komen naar de zon? Je baby die zo schattig aan het slapen is? Je man die voor je heeft gekookt?

Het maakt ook allemaal niet uit, als je maar niet vergeet te lachen. Iedere dag weer! Er is al zoveel ellende in de wereld. Daar is deze regen peanuts bij. So don’t worry, be happy! Just sing in the rain! Die natte broek heb je thuis zo weer verschoond 😉

En anders word je wellicht vrolijk van deze rainy songs!

Fijne regenachtige maandagavond allemaal! Namasté!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *