Moodboards, a bucketlist & een 3 jaren plan – Houd je doelen voor ogen en laat je dromen uitkomen!

Moving to Ibiza – Dream, act, believe & achieve! Make your dreams come true!

Gisteren heb ik de hele dag aan een plan gewerkt. Een 3 jaren plan in mijn geval. Ik hoop namelijk op mijn 45e mijn droom te kunnen verwezenlijken…Emigreren naar Ibiza!

Om mijn droom te kunnen laten uitkomen moet ik de komende drie jaar wel flink besparen en sparen. Dat lukt alleen als je vooraf een plan maakt en je daaraan houdt uiteraard. Een overzicht met mijn maandelijkse inkomsten en uitgaven maakte ik al elke maand, maar ik had nog nooit echt goed gekeken naar wat ik precies uitgaf aan boodschappen per maand. Damn, wat schrok ik zeg! En hoe zonde, want na passen en meten en speuren op het internet naar goedkopere alternatieven kan ik gewoon nu per maand al meer dan 250 euro besparen alleen al op mijn boodschappen en dus extra sparen! Hoe top is dat!

Bespaar & spaar! Dream, act, believe and achieve!

Mijn tip: kijk dus altijd naar goedkopere alternatieven! Je hoeft jezelf echt niet alles te gaan ontzeggen, maar kijk of er goedkopere merken te vinden zijn die meestal net zo lekker of net zo goed zijn! Zo kost een blikje cola-light van AH 0,25 cent en een Coca Cola light blikje al gauw 0,69 cent! Dat is gewoon meer dan het dubbele! Al is water drinken uiteraard nog goedkoper en gezonder 😉

Nog meer weten over besparen? Zoek gewoon op google naar sparen en besparen en je krijgt een overzicht met artikelen die over dit onderwerp gaan. Kijk ook even op de site van Nibud. Daar vind je ook heel veel handige tips en checklists! https://www.nibud.nl/consumenten/bespaarplan/

Om je motivatie, om je te houden aan je plan, vast te houden is het goed en tevens ook nog is leuk om een bucketlist te maken en een moodboard. Een bucketlist geeft je inzicht in al die dingen die je nog graag ooit zou willen doen. Je droom moet daar uiteraard op nummer 1 staan! Tevens kan je het aanvullen met andere leuke dingen. Zoals zwemmen met dolfijnen bijvoorbeeld (done! Zo leuk!) of een succesvolle blogger worden! Wat het ook is, schrijf het op en streep af wanneer je iets gelukt is waar te maken! Maak via onderstaande link zelf je eigen bucketlist en prik hem op je moodboard!

Je bucketlist hang je dus op je moodboard! Wat is een moodboard? Nou dat is eigenlijk heel simpel gezegd jouw droom gevisualiseerd! Op een prikbord dat je duidelijk zichtbaar ergens ophangt in jouw woon- of slaapkamer prik je allerlei plaatjes die jouw droom visualiseren. Zo blijf je gemotiveerd je aan je plan te houden om jouw dromen te kunnen verwezenlijken! Check mijn moodboard maar is. Super leuk toch?

Dus mocht je vandaag nog geen plannen hebben? Ga er dan voor! Start today! Maak een plan, visualiseer je droom, geloof erin en ga ervoor!

Fijne zondag allemaal! Namasté!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *