Time for breakfast….Avocado – ei – toast offcourse! Gezond, lekker & snel!

Waarschijnlijk hebben jullie ondertussen wel gemerkt dat ik een zwak heb voor avocado’s! Wat een heerlijke vrucht is het toch en bovenal gezond!

Wist je bijvoorbeeld dat….?

  • Avocado’s vol vezels zitten en gezonde vetten bevatten, welke langzaam je maag verlaten?
  • Het je cholesterol verlaagt omdat dit product weinig verzadigde vetten en veel onverzadigde vetten bevat? Dit kan helpen om het cholesterol te verlagen of goed in stand te houden. Daarnaast bevat deze vrucht een goede combinatie van voedingsstoffen en antioxidanten. Dit zorgt voor een goede bloedstroom en kan helpen ontstekingen te voorkomen.
  • Avocado’s veel kalium bevatten? Per 100 gram bevat een avocado 450 mg kalium. Kalium zorgt ervoor dat de hersenzenuwen goed blijven functioneren. Daarnaast heeft het een stimulerend effect op de spiercellen en wordt het risico op een beroerte verkleind. Tevens is het goed voor de werking van het hart.
  • Avocado’s goed zijn voor de stoelgang? Dit komt door de vele vezels in de avocado.
  • Het de kans op kanker verkleint? In avocado’s zit namelijk de stof phytochemicaliën, die de kans op kanker verkleinen. In onderzoeken laten resultaten zien dat het eten van avocado’s positieve gevolgen heeft voor het voorkomen van borst- en prostaatkanker.

Screenshot 2019-10-17 at 10.38.06

Voordat ik aan mijn challenge begon van 30 dagen geen geld uitgeven, zie dit artikel van een paar dagen terug, had ik trouwens een broodrooster besteld en die is gisteren geleverd. Vanochtend dus gelijk een toast met avocado en ei gemaakt! Superleuk apparaatje met een mooi design! Check hem hier lidl-shop.nl Hij is verkrijgbaar in diverse mooi retro pastel kleurtjes! Gewoon om verliefd op te worden!

Dus met zijn allen dan maar elke dag onbeperkt aan de avocado’s? Dat zou ik je echter niet aanraden. Tenzij je straks wilt dat ik jou ‘gezellig’ kom coachen om je te helpen met afvallen 😉

Ondanks dat een avocado gezonde vetten bevat, kan je er toch ook behoorlijk dik van worden als je er teveel van eet. Deze vrucht bevat namelijk erg veel calorieën. In één stuk avocado zit al ongeveer de helft van je dagelijkse behoefte aan vetinname! Tevens bevat een gemiddelde avocado al ruim 300 calorieën!

Elke dag tig avocado’s eten raad ik je dan ook zeker niet aan! Ik roep altijd: ‘a half avocado a day keeps the doctor away!’. Bewaar de helft dus gewoon voor morgen. Je kunt je avocado het beste bij een rode ui bewaren in de koelkast.  Check nog meer tips hoe je avocado het beste te bewaren op deze blog. Zo wordt hij minder snel bruin. Eet hem echter wel de volgende dag op, want lang blijft de vrucht helaas niet goed nadat je hem hebt gehalveerd!

Mocht je meer willen weten over jouw favoriete vrucht, check dan onderstaande sites is! Want is een avocado nou een vrucht of een stuk groente? En wat kan je er eigenlijk allemaal nog meer mee doen? Check it out!

https://www.voedingscentrum.nl/nl/service/vraag-en-antwoord/gezonde-voeding-en-voedingsstoffen/waarom-is-avocado-gezond-.aspx

Wat je moet weten over avocado’s

Dit moet je weten over avocado’s

https://www.famme.nl/avocado-beauty/?utm_source=google&utm_medium=organic (holy guacamole, wat fijn!)

https://www.24kitchen.nl/populair/avocado-recepten

Eet smakelijk en een fijne dag! Namasté!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *